Обратно към ЦРЧР

Панорама на средното образование във Видин

май 17, 2024

Във Видин се проведе Панорама на средното образование, организирана от Регионалното управление на образованието със съдействието на Община Видин.

Събитието предостави възможност на седмокласниците да се запознаят с профилите и професиите, предлагани от гимназиите и средните училища в план-приема за учебната 2024/2025 година. Общо девет учебни заведения от общината представиха своите информационни щандове в пространството до Съдебната палата.


На откриването на Панорамата присъстваха областният управител на Видин Ани Арутюнян, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин Емилия Николова, директорът на Дирекция „Бюро по труда“ – Видин Иван Иванов, както и директори на учебни заведения, преподаватели и ученици.


Тази година 624 ученици завършват седми клас и имат възможност да кандидатстват в 17 училища в цялата област, включващи 28 паралелки – 9 профилирани и 19 професионални.


По време на събитието бяха наградени ученици и учители, достойно представили Видин на регионални и национални състезания и олимпиади.

Национален експертен екип по ПОО към ЦРЧР