Обратно към ЦРЧР

II Национално състезание по професия „Млади таланти в интериорния дизайн“, домакин – Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“

май 7, 2024

На 27 април 2024 г. Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ бе домакин и съорганизатор на II Национално състезание по професия „Млади таланти в иннтериорния дизайн“. Състезанието събра бъдещи интериорни дизайнери от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи. 15 отбора представиха своите интериорни решения на тема „Устойчиви жилищни пространства на бъдещето“ и впечатлиха журито със своята креативност!

Сред официалните гости на събитието бяха и инж. Велина Томова, ст. експерт ПОО към РУО – София-град, доц. Бърдаров от Лесотехнически университет, Ирина Димитрова, част от Национален експертен екип ПОО към ЦРЧР, арх. Дименчева, управител на Кроношпан.

Екипът на National VET Team представи възможностите на програма Еразъм+ с фокус върху ползите за ученици и работодатели. Част от състезателите са участвали в проекти за мобилност на ученици и споделиха полезен опит от обучението си в реална работна среда в Германия и Португалия. Бяха споделени идеи за бъдещи проекти с фокус върху устойчивите начини на пътуване, избор на партньори от близки държави и такива, които са със сходни системи за професионално образование и обучение.

В състезанието се включиха 40 ученици от: ПГТС „Арх. Йордан Миланов“, Перник, ПГ „Димитраки Хаджитошин“, гр. Враца, ПГСАГ „Ангел Попов“, гр. Велико Търново, ПГСАГ, гр. Шумен, ГСАГД „Кольо Фичето“, гр. Ямбол, Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“, гр. София.

Освен изключително атрактивните макети, разгъвки и презентации на учениците, всички участници в състезанието имаха възможността да присъстват на представяне на Кроношпан, възможностите, които предлага ЕП „Еразъм +“ и представяне на Лесотехнически университет, София.

Абсолютен победител в състезанието станаха учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“, гр. Велико Търново, които бяха оценени с най-много точки от Комисията в двете възрастови групи.

Събитието приключи с награждаване и обсъждане на възможности за организиране на международно състезание за умения в рамките на проекти по Еразъм+.

Моменти от събитието във видеото: https://www.youtube.com/watch?v=DWLeJycFoRo

Национален експертен екип по ПОО към ЦРЧР