Обратно към ЦРЧР

Дигитални новатори в образованието за 2023г.

юли 21, 2023

За четвърта поредна година инициативата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отличи добрите практики в прилагането на дигитално съдържание в образованието, създаването на връзка между училищата и бизнеса и подготовката за изграждане на STEM центрове.

Съгласно условията на конкурса, като дигитални новатори могат да бъдат номинирани всички преподаватели на ученици от 1-и до 12-и клас, включително помощник-учители по всички учебни дисциплини от учебните програми на МОН.

Целта на инициативата на БАИТ е да се отличат и насърчат добрите практики в прилагането на дигитално съдържание в образованието, усилията за създаване на връзка между училищата и бизнеса и подготовката за изграждане на STEM центрове.

В четирите категории на конкурса са подадени общо 85 кандидатури от цялата страна, от които са отличени 14 учители-дигитални новатори за 2023 г.

Най-много учители са кандидатствали в категорията „Качествено учебно съдържание“ – 40. За категориите „Технологични иновации“ – 19, „Принос за качествено изграждане на STEM център“ – 15, „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ – 11.

Кампанията и церемонията по награждаването се проведоха под патронажа на министъра на образованието и науката.

Събитието по награждаването на отличените 14 учители с грамоти се състоя на 27 юни 2023г. в ТехноМеджикЛенд,гр. София.

Пълният списък с отличените дигитални новатори е достъпен на следния линк: http://www.bait.bg/novini/izvestni-sa-14-te-uchiteli-digitalni-novatori-v-konkursa-na-bait-za-2023-g

Източник: https://www.karieri.bg/news/40409_digitalniyat-inovator-atanas-terziev-7-8-klas-e-podhody?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=moyata_kariera_2023_07_18_nay_lyubopitnoto_ot_karierniya_svyat_za_mladi_profesionalisti&utm_term=2023-07-18

 

Национален експертен екип по ПОО към ЦРЧР