Обратно към ЦРЧР

Постижения на ученици от професионални гимназии в Европейската година на уменията 2023

окт. 30, 2023

Изграждането на по-добра мотивация сред учениците в професионалните гимназии в България е постоянен процес, който изисква и регулярно демонстриране на постиженията на учениците на национални събития.

Сред тях беше и организираната във Велико Търново „Панорама на уменията сред ученици в професионалните гимназии по пътя им към успешна кариера”. Събитието бе организирано от Център за развитие на човешките ресурси и Националният експертен екип по ПОО.

В рамките на събитието видяхаме постиженията и произведените изделия от четири професионални гимназии:

  • ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ гр. Габрово

  • ПГ по строителство и геодезия „Ангел Попов, гр. Велико Търново

 

 

  • ПГТСД „Сава Младенов“ гр. Тетевен

  • ПГ по електроника и химични технологии „Асен Златаров“ гр. Плевен

 

Учениците и техните учители успяха да се запознаят с техни колеги от други гимназии и да установят възможности за професионално сътрудничество. Например ПГТСД „Сава Младенов“ гр. Тетевен би могла да произвежда опаковките за чудесните сапуни и кремове на ПГ по електроника и химични технологии „Асен Златаров“ гр. Плевен.

В рамките на събитието бяха разиграни и ролеви игри с цел репетиция за интервю за наемане на работа. В него ученици и от четирите гимназии изразиха желание да се включат, а част от тяхното представяне можете да видите в кратките видеа по-долу.

 

 

 

 

както и във Фейсбук на следните адреси:

https://fb.watch/o1Od2qs-bZ/ 

https://fb.watch/o1Of1uHncE/

https://www.facebook.com/reel/864233231834306

В края на месец ноември предстои следващо събитие в гр. Сандански, където отново ще имаме възможност да популяризираме постиженията на младите таланти от професионални гимназии в региона.

Следете страницата ни за повече информация!

Национален експертен екип по ПОО към ЦРЧР