Обратно към ЦРЧР

Нашето участие в националните дни на кариерата – първа част – в гр. София (01.04.2023)

1
Apr
'23
апр. 1, 2023

Форумът „Национални дни на кариерата 2023“ стартира на 1 април в Гранд Хотел „Милениум“ в София и продължава със събития в още пет академични града и виртуално издание. Регистрирани за участие са повече от 120 компании, които очакват срещите със студенти и млади специалисти, за да предложат своите работни и стажантски места. В София, Варна и Пловдив дните на кариерата се проведат в съботни дни, за да се даде възможност и на работещите млади хора да ги посетят.

Национални дни на кариерата е важен инструмент за студентите и младите професионалисти, които търсят кариерни възможности. Със своите 22 издания досега, събитието се е доказало като мястото, от което стартира успешната професионална реализация на младите хора в България. Форумите, организирани от пионера в кариерните събития у нас JobTiger, предоставят възможност за срещи с работодатели, които търсят нови таланти, както и за обмяна на опит и информация с колеги от различни индустрии.

Освен на добрите традиции, Национални дни на кариерата продължават да са верни и на търсенето и внедряването на иновации. За пръв път посетителите на форума се възползваха от ScanFactor – иновативна технология, чрез която кариерните форуми на живо са с дигитален обмен на данни. Иновацията позволява лесно и практично споделяне на профил, автобиография или портфолио на търсещ нови професионални възможности кандидат с предлагащите работни позиции – само с QR код!

Откриващото софийско събитие в събота, 1 април, даде шанс на посетителите не само да се запознаят с над 60 компании на щандовете им, но и да се получат възможност да бъдат директно консултирани от представители на ЦРЧР – звена „Еврогайдънс“, „Информационно обслужване“ и “Национален експертен екип по ПОО. За първи път от мястото на събитието се предаваше и  по радио ENERGY.

В официалното откриване на Национални дни на кариерата 2023 взеха участие д-р Мария Христова – главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (Sofia Invest), Инес Воданович, ABA – Work in Austria и Светлозар Петров, управител на JobTiger.


Следващите дати и градове са:
– Велико Търново – 4 април – Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус;
– Варна – 8 април – Хотел-галерия „Графит“;
– Русе – 11 април – Русенски университет „Ангел Кънчев“, Канев център.

Очакваме Ви!

Национален експертен екип по ПОО към ЦРЧР